Hoppa till huvudinnehållHoppa till sidfot

Crêpes, tomatsås, fetaost och avokado

rätt

Förrätt

recepttipologiVegetarisk

svårighet

Medel

förberedelsetid

30 min

portioner

2 Servingar

Ingedientser

500 g Cirio Passerade Tomater

3 dl mjöl

1 dl mjölk

80 g basilika

80 g oregano

200 g fetaost

1 tsk bakpulver

2 st ägg

2 st limefrukter

1 st silverlök

2 msk extra jungfruolivolja

3 st mogna avokado

krasse

salt

solrosolja

vitlök

smör

 

Gör så här
  1. Stek vitlöken i lite olja i en stekpanna
  2. Under tiden, förbered avokadon, tillsätt juice av en lime och salt. Blanda tills det blivit en röra
  3. Tillsätt Cirios passerade tomater i samma panna som du stekte vitlöken i, tillsätt salt
  4. Finhacka löken och lägg den i avokadoröran
  5. Förbered crêpen. Blanda mjöl, ägg, mjölk och bakpulver till en jämn smet
  6. Lägg matfett i en stekpanna, häll i smeten och låt den stekas
  7. Placera crêpen på en tallrik. Tillsätt ett lager tomatsås, ett lager avokadoröra och en till crêpes ovanpå.

Inspireras av fler recept
med Passerade Tomater