Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til EN sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.

HISTORIA

1836 - 1856

Francesco Cirio - Stora idéer för en stor passion.

Francesco Cirio föddes i Nizza Monferrato (Asti) den 25 december 1836. Hans far var en anspråkslös spannmålshandlare och hans exponering för denna värld hade en djup inverkan på unga Francesco. Han var en riktig entreprenör och redan som fjortonåring jobbade han på frukt- och grönsaksmarknaden på Porta Palazzo i Turin.

Italienska färskvaror - ett vinnande koncept

Vid den här tiden kunde man inte möta London och Paris ökade efterfrågan på färska italienska produkter. Den unge Cirio uppmärksammade trenden och de möjligheter den bjöd på. Han grundade ett företag som handlade med frukter och grönsaker med transalpina städer och städer i Storbritannien, och inom loppet av några månader var han Italiens viktigaste exportör av jordbruksprodukter i Piemonte.

1856 - 1867

Internationell framgång genom konservering

År 1856 var Francesco Cirio, vid 20-årsålder, en av de första i världen att krediteras med utvecklingsteknik för konservering (uppfinnare var fransmannen Nicolas Apperti). Den här konserveringsmetoden hittade en lösning på problemen med att exportera frukt och grönsaker. Med den nya metoden kunde man förlänga frukternas och grönsakernas hållbarhetstid och det gav Cirio möjligheten att utveckla sin globala verksamhet. Han öppnade sin första fabrik i Turin och efter den enorma framgången han hade med ärtor så utvidgade han sortimentet till att omfatta diverse andra livsmedelsprodukter. Han lanserade ett blomstrande företag som kunde exportera produkter över hela världen.

År 1867 presenterade Francesco Cirio sina första produkter i Paris vid Exposition Universelle

och han fick ta emot prestigefyllda priser. Efter det började han exportera produkter över hela världen, från Liverpool till Sydney.

1868 - 1900

Entreprenör, affärsman, jordbrukare

Efter enandet av Italien öppnade Francesco två produktionsanläggningar i södra Italien och han såg personligen till att stora arealer av övergiven jordbruksmark, som var lämpade för odling av frukter och grönsaker, återhämtade sig.

Vid hans död, den 9 januari 1900, var Cirio-industrin - Società Generale delle Conserve Alimentari - en av de största och mest prestigefyllda livsmedelstillverkarna i Europa.

1901 - 1916

Ett stort arv: från Francesco Cirio till familjen Signorini

Pietro Signorini, som var delägare i företaget, tog över grundarens arbete och ledde företaget in i framtiden och byggde vidare på Francescos arv. Tack vare honom blev företaget fast rotat i området kring Neapel. Han lät bygga nya anläggningar för konservering av tomater, frukter och andra grönsaker. Efter hans tidiga död år 1916 togs ledaruppdraget över av hans bror, Paolo, som fortsatte hans arbete med samma engagemang och hängivenhet. Han lyckades utveckla och befästa bilden av ett ledande företag som kunde värna om italienska jordbruks- och livsmedelsvärden i hela världen.

1970 - 1993

Precis som naturen skapat det, konserverar Cirio det.

Familjen Signorinis arbete fortsatte framgångsrikt fram till 1970, då företaget såldes till SME och år 1993 privatiserades det.

1993 - 2004

Cirio blir en del av SME-gruppen

Under de här åren gjordes stora investeringar i marknadsföring, tv-reklam och presskampanjer, vilket gjort varumärket oförglömligt för italienska konsumenter.

Kolla in de AUTENTISKA, ITALIENSKA historiska reklamfilmerna.

Watch AUTHENTIC ITALIAN historical commercials

 

 

 

 

2004 - fram till idag

Cirio och CONSERVE ITALIA.

År 2004 övertogs Cirio av GRUPPO COOPERATIVO CONSERVE ITALIA, ett europeiskt ledande företag inom livsmedelsindustrin för konserverade varor. På många sätt signalerade det här en återgång till Francescos ursprungliga passion för jordbruk och hans utomordentliga engagemang för innovation samt forskning inom lantbruk och industri.

Samtidigt är det ett steg mot en framtid som bygger på förmåga och entreprenöriell framgång, utan att någonsin glömma de sociala åtagandena gentemot producenterna och konsumenterna. De ska även i fortsättningen erbjudas den bästa garantin på naturliga produkter - en garanti som både respekteras och skyddas på ett ansvarsfullt sätt.

© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits