Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til EN sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.

Är du en konsument?

Form Consumer

Dessa är våra vanliga frågor.

Var kan jag hitta Cirios produkter?

Du kan hitta Cirios produkter i alla Coop-butiker på den svenska marknaden.  Du hittar dem i hyllan för tomatkonserver.

Varför finns inte alla produkter på er webbplats att köpas i butik?

De flesta produkter på vår webbplats finns i butik, men eftersom syftet med denna webbplats också är att vara en allmän katalog för kunder i olika länder... kan det hända att produkter som säljs i Storbritannien redan nu inte ännu säljs i Tyskland, och vice versa. De goda nyheterna är att om du kan hitta produkten på webbplatsen, så kan den snart dyka upp i din butik: så håll ut och håll utkik efter våra produkter på hyllorna!

Är era tomater verkligen italienska? 

Våra tomater odlas på våra fält som alla ligger i Italien.

Våra odlingsfält sträcker sig över alla italienska regioner men ligger framför allt i Emilia Romagna, Puglia och Toscana.

 Är Cirio ett etiskt varumärke?

Vi är ett kooperativ av odlare som får rättvis betalning för sitt arbete och insatser. Vi fördömer alla slag av modernt slaveri på fälten och orättvis handelspraxis. Vi har undertecknat en etisk kod med åtaganden om att respektera alla intressenter inom och utanför företaget, inklusive slutkonsumenterna och miljön.

När anser Cirio att en produkt är ”ekologisk”?

Cirio anser att en produkt är ekologisk när den är producerad enligt metoder som överensstämmer med EU:s normer för ekologiskt jordbruk. Normerna för vad som kan betraktas som en ekologisk produkt varierar över hela världen, men för oss är ekologiska odlingsmetoder sådana som återvinner resurser, främjar ekologisk balans och bevarar den biologiska mångfalden. 

Vad menar ni med ”ekologiska produkter”?

Ekologiska produkter avser alla produkter som kommer från ekologisk odling, ett produktionssystem som tar hänsyn till människans och miljöns hälsa i alla olika faser. Vi undviker användning av syntetiska kemiska produkter och genmodifierade organismer för att bevara och förbättra jordens egenskaper och för att visa respekt för de olika livsformer som finns på jorden, och för biologisk mångfald.

Att vara ett kooperativ innebär att man tar hand om naturen lika väl som vi tar hand om våra odlare. Vi uppdaterar konstant våra odlingstekniker för att bevara miljön.

Vad betyder ”precisionsodling” eller ”odling 4.0”?

Precision Agriculture avser en rad strategier och verktyg som låter oss optimera och öka odlingsjordens kvalitet och produktivitet genom en rad miljövänliga och mycket målinriktade insatser. Detta är möjligt tack vare dagens avancerad teknik.

Det kallas ”precision” då dem modernaste tekniken och verktygen används för att genomföra det korrekta agerandet, på rätt plats, vid rätt tidpunkt, och därmed tillgodose de särskilda behoven hos enskilda grödor och enskilda arealer, med hög precision.

 

Teknik används först och främst för att samla in uppgifter och information som används för att fatta beslut om hur produktionen ska förbättras men även för att genomföra de nödvändiga hållbara korrigeringarna för att uppnå detta mål.

Varför borde Cirios produkter uppfattas som hälsosamma?

Våra produkter odlas i enlighet med ”integrerad odling" och "precisionsjordbruk".

Med ”integrerat jordbruk” menar vi att vi har tecknat ett frivilligt avtal med våra konsumenter om att vi åtar oss att leverera produkter med -70 procent under den lagstadgade nivån för eventuella tillsatser. Våra odlingsmetoder är också moderna men integrerade med gamla för att öka produkternas naturliga kvalitet.

För ”precisionsodling” se ovan.

 

Vi kan utan tvekan försäkra er om att våra produkter är hälsosamma och smakliga!

Vilka olika tomater har ni?

Vi har inte enbart en specifik tomatsort som vi använder för vår produktion, utan vi väljer de som passar bäst för industriell produktion.

Våra frön levereras av företag som forskar om de egenskaper som lämpar sig bäst för produktion exempelvis livfulla färger, smak och fasthet, samt dess tjocklek för att optimera kvaliteten och produktionsprocessen. Urvalet är helt naturligt och vi använder aldrig genmodifierade frön.


För att göra våra krossade tomater eller passerade tomater använder vi runda tomater som till största delen odlas i de norra/centrala delarna av Italien. Medan körsbärstomater och plommontomater kommer i första hand från områden i södra Italien.

Vi använder inte bisfenol A i våra konservburkar

Vi använder inte bisfenol A i våra konservburkar

VAD ÄR DEN VITA FODRINGEN I BURKARNA?

Den vita beläggningen inuti våra burkar är en lackerad yta med naturmaterial. Dess huvudsakliga funktion är att förhindra snabb oxidation av produkten i burken. Det är inte skadligt för produkten

 

Är era produkter lämpliga för vegetarianer/veganer?

JA, våra finkrossade tomater, passerade tomater, körsbärstomater och pizzasås är helt veganska.

Är era produkter glutenfria och lämpliga för personer med celiaki?

JA, våra finkrossade tomater, passerade tomater, körsbärstomater och pizzasås är helt glutenfria utan spår av gluten.

Vi ger alltid rådet att noggrant läsa igenom innehållsförteckningen innan konsumtion.

Är era produkter Kosher- eller Halal-certifierade?

Många Cirio-produkter är Kosher och/eller Halal-certifierade beroende på i vilken anläggning de produceras.

Vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär och uppge produktnamn samt EAN kod om du vill ha information om en specifik produkt.

Innehåller era produkter citronsyra?

Tomaternas naturliga pH-värde ligger normalt mellan 4,2-4,5. För att produkten ska ha en hållbarhetstid på tre år, förvarad i rumstemperatur, ”pastöriseras” produkten. Den enda process som används är termisk uppvärmning av tomaten under en viss tid.
Ibland händer det att det naturliga pH-värdet för tomaten (råvaran) är lite högre än 4,5, och då tillsätts en mycket liten mängd citronsyra för att pH-värdet ska återgå till sitt naturliga värde på 4,2-4.5.
På så sätt är den termiska pastöriseringsprocessen alltid effektiv och den färdiga produkten står sig under hela hållbarhetstiden.
Citronsyra är inte ett konserveringsmedel, utan används endast som ”surhetsreglerande medel”.

ÄR CIRIO FINKROSSADE TOMATER FRIA FRÅN SKAL OCH FRÖN?

Våra Cirio finkrossade tomater skalas och fröna avlägsnas, men på grund av processens karaktär kan vi inte garantera att varje enskild burk är 100% fri från skal och frön. Det kan finnas några som har skal och frön kvar.

Om du söker efter en produkt som varken innehåller skal eller frön skulle vi rekommendera Cirio passerade tomater, eftersom dessa tomater skalas, rensas från frön och finsilas så att vi kan garantera att alla frön och allt skal har tagits bort.

Varför bryts ringen av när jag ska öppna burken?

Det finns ett knep för att öppna burkarna. Ringen måste först vikas upp i 90 grader så att förseglingen först punkteras, sedan kan du försöka öppna upp burken sakta och stadigt tills locket kan dras av helt.
Om ringen redan har brutits av, använd en vanlig konservöppnare i botten av burken för att få upp den

Vilket är det säkraste paketet för mina barn?

TETRAPACK (KARTONG) kan öppnas med händerna. Även TUBER och SMÅ SKÅLAR är enkla. Watch the tom spot!

© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits

chevron-down