Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til EN sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.

TA DEL AV DE ITALIENSKA SMAKERNA

Det italienska köket är ett av de äldsta och mest uppskattade köken i världen. En del rätter som äts runtom i världen ännu idag, exempelvis Polenta, är så gott som oförändrade sedan de tillreddes för första gången för romerska soldater för ungefär 2000 år sedan.

TOMATER

EN NYCKEL TILL DET ITALIENSKA KÖKET

Tomater (på italienska pomodori eller "äpplen av guld") kommer ursprungligen från Nord- och Sydamerika och togs till Europa med europeiska upptäcktsresande. De såg ut att trivas i Italiens klimat och blomstrade snabbt upp till att bli en vanlig och mycket viktig ingrediens i italienarnas vardagsrätter.

Att tomater har stor betydelse i det italienska köket är obestridligt. De ger mångsidighet, härlig färg och djupa smaker för att berika många maträtter som fortfarande är populära världen runt - på de finaste restaurangerna och i vardagsmatlagningen. Det finns ingen produkt som har definierat det italienska köket lika mycket som tomaten, och det är här som Cirios expertis ligger.

Få mer information om

Om Cirio 

© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits