Hoppa till huvudinnehållHoppa till sidfot

Äkta italiensk pizza med skinka

rätt

Förrätt

recepttipologiKött

svårighet

Medel

förberedelsetid

30 min

portioner

2 Servingar

Ingedientser

6 1/2 - 7 dl vetemjöl, 2,5 dl varmt vatten

1/4 pkt jäst

1 burk Cirio Pizzasås

125 g mozzarella

100 g kokt skinka

basilika

1 tsk extra jungfruolivolja

5g salt

peppar

Gör så här
  1. Häll jästen i rumstempererat vatten och lös upp den väl
  2. Häll mjölet i en skål
  3. Tillsätt lite vatten åt gången, knåda med händerna
  4. När du har hällt i hälften av vätskan, tillsätt salt
  5. Tillsätt mer vätska tills du får en jämn blandning
  6. Tillsätt oljan, knåda till en jämn boll
  7. Flytta degen till arbetsytan och bearbeta den med händerna
  8. Täck över den med en skål och låt den vila på arbetsytan i 10 minuter
  9. När den har vilat i minst två timmar borde den ha fördubblat sin volym
  10. Dra ut pizzadegen till en fyrkant eller en cirkel, och lägg den på en plåt. Bred på pizzasåsen och garnera med ost, enligt smak
  11. Grädda i 220 ° (i statisk ugn) i 6-7 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på den kokta skinkan.
  12. Lägg pizzan i ugnen i 4-5 minuter till. Grädda klart och servera.

Inspireras av fler recept
med Pizzasås