
Äkta italiensk pizza med skinka
Förrätt
Kött
Medel
30 min
2 Servingar
Ingedientser
6 1/2 - 7 dl vetemjöl, 2,5 dl varmt vatten
1/4 pkt jäst
1 burk Cirio Pizzasås
125 g mozzarella
100 g kokt skinka
basilika
1 tsk extra jungfruolivolja
5g salt
peppar
Gör så här
- Häll jästen i rumstempererat vatten och lös upp den väl
- Häll mjölet i en skål
- Tillsätt lite vatten åt gången, knåda med händerna
- När du har hällt i hälften av vätskan, tillsätt salt
- Tillsätt mer vätska tills du får en jämn blandning
- Tillsätt oljan, knåda till en jämn boll
- Flytta degen till arbetsytan och bearbeta den med händerna
- Täck över den med en skål och låt den vila på arbetsytan i 10 minuter
- När den har vilat i minst två timmar borde den ha fördubblat sin volym
- Dra ut pizzadegen till en fyrkant eller en cirkel, och lägg den på en plåt. Bred på pizzasåsen och garnera med ost, enligt smak
- Grädda i 220 ° (i statisk ugn) i 6-7 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på den kokta skinkan.
- Lägg pizzan i ugnen i 4-5 minuter till. Grädda klart och servera.