Hoppa till huvudinnehållHoppa till sidfot

Köttbullar med russin och pinjenötter

rätt

Sidorätt

recepttipologiKött

svårighet

Medel

förberedelsetid

55 min

portioner

6 Servingar

Ingedientser

3 dl ströbröd

600 g blandfärs

1 liten knippe persilja

2 st vispade ägg

110 g nyriven parmesan

1 st vitlöksklyfta

55 g russin

55 g pinjenötter

Till tomatsåsen

800 g Cirio Finkrossade tomater,

6 msk olivolja

1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

1 dl vatten

färsk persilja för servering

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna i en stor skål. Krydda med salt och peppar
  2. Vät dina händer och rulla smeten till bullar. Lägg dem på en stor bricka. Täck lätt med plastfolie och kyl bullarna i kylskåpet i 30 minuter
  3. Tillaga tomatsåsen, värm upp 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök, och koka på låg värme i 10 minuter
  4. Rör ner de hackade tomaterna, vatten och krydda med salt och svartpeppar
  5. Låt sjuda och koka i 15 minuter tills den tjocknat
  6. Värm upp resten av olivoljan i en stor stekpanna och stek köttbullarna i omgångar till de fått en gyllenbrun färg
  7. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda i 10 minuter till
  8. Garnera med persilja och servera.

Inspireras av fler recept
med Finkrossade Tomater