Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.

Lumaconi med linsragu

Huvudrätt

Vegetarisk

Lätt

90 min

4 Servingar

Ingedientser

700 g Cirio Finkrossade tomater

400 g konserverade linser

1 st morot, 1/4 gul lök

5 dl rumstempererat vatten

 

1 st selleristjälk

1/2 halv purjolök

75 ml extra jungfruolivolja

300 g lumaconi eller annan kort pasta

salt

Gör så här
  1. Värm upp extra jungfruolivolja i en stekpanna
  2. Tillsätt tärnade morötter, purjolök och selleri
  3. Koka linserna i några minuter, fortsätt röra om och tillsätt salt
  4. Häll extra jungfruolivolja i en stekpanna och lägg i den finhackade löken
  5. Stek löken och häll i Cirios finkrossade tomater
  6. Rör om och tillsätt salt
  7. Låt sjuda försiktigt i minst en timme. Lämna locket lite på glänt och tillsätt lite vatten i taget
  8. Lägg i de kokta linserna
  9. Fortsätt koka på låg värme i några minuter, med locket på glänt
  10. Koka pastan enligt anvisning, häll av och tillsätt ragun
  11. Servera!

Inspireras av fler recept
med Finkrossade Tomater

ÖVRIGT RECEPT

© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits