Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.

Gnocchi alla sorrentina - gnocchigratäng med tomatsås och ost

Huvudrätt

Vegetarisk

Lätt

35 min

4 - 6 Servingar

Ingedientser

4 msk extra jungfruolivolja

400 g Cirio Finkrossade tomater

1 st rödlök, 2 st vitlöksklyftor

500 g gnocchi

150 g buffelmozzarella

2 msk riven parmesan

färsk basilika för servering.

HEMGJORD GNOCCHI
1 kg mjölig potatis

3 st stora ägg

300 g mjöl

Gör så här
  1. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på låg värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek i 5-7 minuter, tills de blivit gyllenbruna
  2. Tillsätt de hackade tomaterna och koka upp. Sjud i 15 minuter eller tills såsen blivit tjock och reducerad. Krydda med salt och svartpeppar
  3. Under tiden, koka gnocchi i saltat vatten i cirka 2-3 minuter eller tills gnocchin flutit upp till ytan.
  4. Häll av vattnet och tillsätt tomatsåsen och mozzarellan och rör om försiktigt
  5. Strö över parmesanost och basilika, och ringla över extra jungfruolivolja.

HEMGJORD GNOCCHI

  1. Koka oskalad potatis i 15 minuter eller tills de mjuknat och skala dem när de ännu är varma
  2. Lägg potatisen i en potatispress eller mosa dem med en gaffel tills de blivit släta
  3. Blanda ägg och mjöl lätt, och se till att inte vispa för mycket
  4. Kavla ut degen till en avlång rulle. Skär rullen i 1 cm breda bitar, genom att trycka kniven bort från dig när du skär
  5. Tryck till gnocchin med baksidan av gaffeln om du vill dekorera dem.

Inspireras av fler recept
med Finkrossade Tomater

ÖVRIGT RECEPT

© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits