Vi har märkt att ditt språk inte är svenska. KLICKA HÄR för att gå til sajten. Fortsätt på denna sida genom att stänga denna banner.

Köttbullar med russin och pinjenötter

Sidorätt

Kött

Medel

55 min

6 Servingar

Ingedientser

3 dl ströbröd

600 g blandfärs

1 liten knippe persilja

2 st vispade ägg

110 g nyriven parmesan

1 st vitlöksklyfta

55 g russin

55 g pinjenötter

Till tomatsåsen

800 g Cirio Finkrossade tomater,

6 msk olivolja

1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

1 dl vatten

färsk persilja för servering

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna i en stor skål. Krydda med salt och peppar
  2. Vät dina händer och rulla smeten till bullar. Lägg dem på en stor bricka. Täck lätt med plastfolie och kyl bullarna i kylskåpet i 30 minuter
  3. Tillaga tomatsåsen, värm upp 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök, och koka på låg värme i 10 minuter
  4. Rör ner de hackade tomaterna, vatten och krydda med salt och svartpeppar
  5. Låt sjuda och koka i 15 minuter tills den tjocknat
  6. Värm upp resten av olivoljan i en stor stekpanna och stek köttbullarna i omgångar till de fått en gyllenbrun färg
  7. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda i 10 minuter till
  8. Garnera med persilja och servera.

Inspireras av fler recept
med Finkrossade Tomater

ÖVRIGT RECEPT

© 2021 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits