
Gnocchi alla sorrentina - gnocchigratäng med tomatsås och ost
Huvudrätt
Vegetarisk
Lätt
35 min
4 - 6 Servingar
Ingedientser
4 msk extra jungfruolivolja
400 g Cirio Finkrossade tomater
1 st rödlök, 2 st vitlöksklyftor
500 g gnocchi
150 g buffelmozzarella
2 msk riven parmesan
färsk basilika för servering.
HEMGJORD GNOCCHI
1 kg mjölig potatis
3 st stora ägg
300 g mjöl
Gör så här
- Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på låg värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek i 5-7 minuter, tills de blivit gyllenbruna
- Tillsätt de hackade tomaterna och koka upp. Sjud i 15 minuter eller tills såsen blivit tjock och reducerad. Krydda med salt och svartpeppar
- Under tiden, koka gnocchi i saltat vatten i cirka 2-3 minuter eller tills gnocchin flutit upp till ytan.
- Häll av vattnet och tillsätt tomatsåsen och mozzarellan och rör om försiktigt
- Strö över parmesanost och basilika, och ringla över extra jungfruolivolja.
HEMGJORD GNOCCHI
- Koka oskalad potatis i 15 minuter eller tills de mjuknat och skala dem när de ännu är varma
- Lägg potatisen i en potatispress eller mosa dem med en gaffel tills de blivit släta
- Blanda ägg och mjöl lätt, och se till att inte vispa för mycket
- Kavla ut degen till en avlång rulle. Skär rullen i 1 cm breda bitar, genom att trycka kniven bort från dig när du skär
- Tryck till gnocchin med baksidan av gaffeln om du vill dekorera dem.