
Köttbullar med russin och pinjenötter
Sidorätt
Kött
Medel
55 min
6 Servingar
Ingedientser
3 dl ströbröd
600 g blandfärs
1 liten knippe persilja
2 st vispade ägg
110 g nyriven parmesan
1 st vitlöksklyfta
55 g russin
55 g pinjenötter
Till tomatsåsen
800 g Cirio Finkrossade tomater,
6 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl vatten
färsk persilja för servering
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till köttbullarna i en stor skål. Krydda med salt och peppar
- Vät dina händer och rulla smeten till bullar. Lägg dem på en stor bricka. Täck lätt med plastfolie och kyl bullarna i kylskåpet i 30 minuter
- Tillaga tomatsåsen, värm upp 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök, och koka på låg värme i 10 minuter
- Rör ner de hackade tomaterna, vatten och krydda med salt och svartpeppar
- Låt sjuda och koka i 15 minuter tills den tjocknat
- Värm upp resten av olivoljan i en stor stekpanna och stek köttbullarna i omgångar till de fått en gyllenbrun färg
- Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda i 10 minuter till
- Garnera med persilja och servera.