
Lumaconi med linsragu
Huvudrätt
Vegetarisk
Lätt
90 min
4 Servingar
Ingedientser
700 g Cirio Finkrossade tomater
400 g konserverade linser
1 st morot, 1/4 gul lök
5 dl rumstempererat vatten
1 st selleristjälk
1/2 halv purjolök
75 ml extra jungfruolivolja
300 g lumaconi eller annan kort pasta
salt
Gör så här
- Värm upp extra jungfruolivolja i en stekpanna
- Tillsätt tärnade morötter, purjolök och selleri
- Koka linserna i några minuter, fortsätt röra om och tillsätt salt
- Häll extra jungfruolivolja i en stekpanna och lägg i den finhackade löken
- Stek löken och häll i Cirios finkrossade tomater
- Rör om och tillsätt salt
- Låt sjuda försiktigt i minst en timme. Lämna locket lite på glänt och tillsätt lite vatten i taget
- Lägg i de kokta linserna
- Fortsätt koka på låg värme i några minuter, med locket på glänt
- Koka pastan enligt anvisning, häll av och tillsätt ragun
- Servera!