Hoppa till huvudinnehållHoppa till sidfot

Lumaconi med linsragu

rätt

Huvudrätt

recepttipologiVegetarisk

svårighet

Lätt

förberedelsetid

90 min

portioner

4 Servingar

Ingedientser

700 g Cirio Finkrossade tomater

400 g konserverade linser

1 st morot, 1/4 gul lök

5 dl rumstempererat vatten

 

1 st selleristjälk

1/2 halv purjolök

75 ml extra jungfruolivolja

300 g lumaconi eller annan kort pasta

salt

Gör så här
  1. Värm upp extra jungfruolivolja i en stekpanna
  2. Tillsätt tärnade morötter, purjolök och selleri
  3. Koka linserna i några minuter, fortsätt röra om och tillsätt salt
  4. Häll extra jungfruolivolja i en stekpanna och lägg i den finhackade löken
  5. Stek löken och häll i Cirios finkrossade tomater
  6. Rör om och tillsätt salt
  7. Låt sjuda försiktigt i minst en timme. Lämna locket lite på glänt och tillsätt lite vatten i taget
  8. Lägg i de kokta linserna
  9. Fortsätt koka på låg värme i några minuter, med locket på glänt
  10. Koka pastan enligt anvisning, häll av och tillsätt ragun
  11. Servera!

Inspireras av fler recept
med Finkrossade Tomater